Súlyos biztonsági lyukak a NASA hálózati rendszerében

Egy biztonsági vizsgálat során kiderült, hogy a NASA belső számítógépes hálózata tele van lyukakkal és rendkívül sérülékeny a külső támadásokkal szemben. Ennél is aggasztóbb, hogy számos sérülékenységről már hónapok óta tudnak, de mégsem tettek semmit a hibák elhárítása érdekében.

A vizsgálatot vezető Paul K. Martin hétfői jelentésében megjegyezte, hat szerveren – amelyek kapcsolatban állnak az űrrepülők irányításával és kritikus fontosságú adatokat tartalmaznak – található olyan sérülékenység, amely lehetőséget adhat külső támadóknak a szerver feletti irányítás átvételére vagy a szerverek működésének korlátozására.

A kompromittált számítógépek segítségével egy támadó kihasználhatja azokat a sérülékenységeket amelyeket a jelentés feltárt és egy ilyen helyzet súlyosan hátráltathat vagy akár meg is béníthat NASA műveleteket. Mindezek mellett a vizsgálat során olyan hálózati szervereket is találtak, amelyekről egy támadó titkosítási kulcsokat, jelszavakat, vagy felhasználói információkat szerezhet.

http://www.msnbc.msn.com/id/42311998/ns/technology_and_science-security/