Számos Androidos kártevő átjut a Google rostáján

Az ESET biztonsági szakértői az utóbbi hét hónap alatt 343 felnőtt tartalomra vezető rosszindulatú alkalmazást (porn clicker) fedeztek fel a Google Play áruházban. A kiberbűnözők megállíthatatlanok, és továbbra is különböző variánsokat töltenek fel az androidos mobileszközök hivatalos áruházába.

Az ESET által Android/Clicker kártevőként azonosított trójai programok hivatalos alkalmazásoknak (általában játékoknak) álcázzák magukat, és az akció során átlagosan hetente tíz új Clicker kártevő jutott át a Google biztonsági vizsgálatán. Ezek a kártevők nem csak bekerültek az áruházba, hanem eljutottak a felhasználók készülékeire is: átlagosan 3600-an töltöttek le egy-egy kártevőt az áruházból.

Az ESET biztonsági hírekkel foglalkozó blogja, a WeLiveSecurity.com oldalán megjelent bejegyzésben az egyik biztonsági szakértő részletes információkkal szolgál ezekről a kártevőkről, valamint egy interjút is olvashatnak az érdeklődők, amely további adatokat és véleményeket oszt meg az olvasókkal az Android/Clicker trójai programokkal kapcsolatban.

Trójai clicker szerverek és App-ok listája: http://www.welivesecurity.com/2016/02/23/appendix-porn-clicker-trojans-at-google-play/

Forrás:

Címkék

Android malware