Szeptember 26.: Az Informatikai Biztonság Napja

Hagyományteremtő szándékkal, idén szeptemberben először kerül megrendezésre az Informatikai Biztonság Napja (ITBN).

Az esemény kezdeményezője és szervezője a KFKI Csoporthoz tartozó ICON Számítástechnikai Rt., fővédnöke az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A magyar kezdeményezést a Microsoft és más nemzetközi cégek is felkarolták.

A rendezvény időzítésében (szeptember 26.) az EEMA ISSE 2005 (Information Security Solutions Europe) konferenciához csatlakozik, melyet az idén Budapesten tartanak. Az ITBN mindemellett független magyar kezdeményezés, és előreláthatóan minden év szeptemberében kerül majd megrendezésre.

Az Informatikai Biztonság Napjának fővédnöke az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, kiemelt együttműködő partnere a Microsoft Magyarország Kft. és az ICON mellett társszervezője a Puskás Tivadar Alapítvány.

A rendezvény célja, hogy a kormányzati és vállalkozói szféra, valamint a lakosság figyelmét egyaránt felhívják a téma fontosságára, és az informatikai biztonsággal kapcsolatos ismeretek elmélyítésével, a rendelkezésre álló technológiai eszközök bemutatásával fokozzák a tudatosságot. A célközönségnek megfelelően a rendezvény is két részre tagolódik.

Délelőtt az államigazgatási szervek, vállalatok és az üzleti élet döntéshozói, informatikai szakértői szólíttatnak meg. Itt a cél a résztvevők tájékoztatása az IT-biztonság fejlődési irányairól, alkalmazási lehetőségeiről, helyes védelmi stratégiákról. A nap második felében az események elsősorban a felsőoktatásban tanuló diákoknak, a leendő munkavállalóknak szólnak. Cél, hogy a résztvevőket felkészítsék a biztonságos munkahelyi viselkedésre, az egyes, felhasználó szintű védelmi megoldások (vírusirtó, személyi tűzfal) hatékony használatára.

Az esemény valószínűleg a legnagyobb hazai informatikai biztonsági rendezvény lesz, ahol a résztvevők első ízben találkozhatnak a biztonsági területen dolgozó gyártók, szolgáltatók és szakértők ilyen széles spektrumával. Az ITBN lehetőséget nyújt a gyártók újdonságainak megismerésére és magas szintű szakmai eszmecserére is a meghívott nemzetközi szakértőkkel.

Forrás: Infotárs
Szerző: forrás Prim Online


Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-4863 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-40186 – FreeRDP sérülékenysége
CVE-2023-20890 – VMware Aria Operations For Networks sérülékenysége
CVE-2023-34039 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-23770 – Motorola MBTS Site Controller sérülékenysége
CVE-2023-38388 – JupiterX Core Premium WordPress Plugin sérülékenysége
CVE-2023-38831 – RARLabs WinRAR sérülékenysége
CVE-2023-38035 – Ivanti Sentry sérülékenysége
CVE-2023-20212 – ClamAV sérülékenysége
CVE-2023-36847 – Juniper Networks Junos OS sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »