A Sun Java System Access Manager két biztonsági hibája

CH azonosító

CH-738

Felfedezés dátuma

2007.09.28.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Java System Access Manager
Sun Microsystems

Érintett verziók

Sun Microsystems Java System Access Manager 7.X

Összefoglaló

A Sun Java System Access Manager két olyan sérülékenységét azonosították, melyet a támadók vagy rosszindulatú felhasználók kiaknázhatnak biztonsági megszorítások megkerülésére vagy tetszőleges kód lefuttatására.

Leírás

A Sun Java System Access Manager két biztonsági hibáját jelentették, melyek kihasználhatóak egyes biztonsági megszorítások megkerülésére.

  1. A Sun Java System Access Manager nem definiált hibája a tároló-alapú hitelesítés helytelen működését okozhatja. Ezt kiaknázva adminisztrátori alkalmazásokhoz lehet hozzáférni, mint például az Admin Console.
    A sikeres kiaknázás feltétele, hogy a Sun Java System Access Manager a Sun Java System Application Server 9.1 container-ben installálva legyen és újra legyen indítva.
  2. A Sun Java System Access Manager egy nem definiált hibája kiaknázható tetszőleges kód lefuttatására a telepített alkalmazás jogosultságával.
    A sikeres kiaknázás feltétele, hogy a Sun Java Access Manager installálva legyen a Sun Java System Application Server 8.x container-ben.

A biztonsági hibákat a Sun Java Access Manager 7.1-ben jelentették – Solaris 8, 9, és 10 alatt mind SPARC és mind x86 platformon, Linux, Windows, és HP-UX-on.

Megoldás

A forgalmazó a “server.policy” fájl módosítását ajánlja (részletek a kiadó tanácsaiban).