AdaptCMS biztonsági korlát megkerülés és cross-site scripting sérülékenységek

CH azonosító

CH-5636

Angol cím

AdaptCMS Security Bypass and Cross-Site Scripting Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.09.26.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

AdaptCMS
Insane Visions

Érintett verziók

Insane Visions AdaptCMS 2.x

Összefoglaló

Az AdaptCMS több sérülékenysége vált ismertté, amelyet kihasználva a támadók megkerülhetnek bizonyos biztonsági korlátozásokat és cross-site scripting (CSS/XSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. Az admin.php-nak átadott “view” paraméter nincs megfelelően ellenőrizve, amit kihasználva megkerülhető a hitelesítő mechanizmus és megtekinthető az adminisztratív panel tartalma.
  2. Az admin.php-nak átadott “view” paraméter nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerül a felhasználóhoz. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  3. Az admin.php-nak átadott “do” paraméter (amikor “view” értéke “share”) nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerül a felhasználóhoz. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.

A sérülékenységek a 2.0.1. verziót érintik. Más kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Frissítse a config.php-t az adminisztratív panel “file releases” részén keresztül! Ez javítja az 1. és 2. sérülékenységet.

A 3. sérülékenység javításához szerkessze a forráskódot az bemeneti adatok megfelelő megtisztítása érdekében!