Adobe Acrobat és Reader sérülékenység

CH azonosító

CH-3506

Felfedezés dátuma

2010.08.18.

Súlyosság

Kritikus

Érintett rendszerek

Acrobat
Adobe
Reader

Érintett verziók

Adobe Acrobat 8.x
Adobe Acrobat 9.x
Adobe Reader 8.x
Adobe Reader 9.x

Összefoglaló

Az Adobe Reader és Acrobat olyan sérülékenységei váltak ismertté, melyeket kihasználva támadók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő, emelt szintű jogosultságot szerezhetnek vagy feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

  1. Az érintett alkalmazások a Flash Player (authplay.dll) sérülékeny verzióját tartalmazzák. Bővebb információ:
    CERT-Hungary CH-3425
  2. Egy egész szám (integer) túlcsordulási hiba a CoolType.dll-ben, a TrueType betőtípus “maxp” (Maximum Profile) táblájában a “maxCompositePoints” mező érték elemzésekor kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására egy PDF fájlon keresztül, ami speciálisan erre a célra készített TrueType betűtípust tartalmaz.

A sérülékenységeket egy speciálisan elkészített PDF dokumentum segítségével lehet kihasználni tetszőleges kód futtatására, a fájlrendszeren történő tetszőleges fájlok és könyvtárak írására valamint szolgáltatás megtagadás (DoS – Denial of Service) előidézésére, amennyiben a felhasználó megnyit egy ilyen PDF dokumentumot.

Megjegyzés: az Adobe Reader böngészőkhöz készült plugin-je akár automatikusan is megnyithatja a webhelyeken található pdf dokumentumokat.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra