Apple Mac termékek több sérülékenysége

CH azonosító

CH-52

Felfedezés dátuma

2006.03.02.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Apple
Mac OS X
Mac OS X Server
Safari

Érintett verziók

Apple Mac OS X 10.3.9, 10.4.5
Apple Mac OS X Server 10.3.9, 10.4.5
Apple Safari

Összefoglaló

Az Apple megjelentette a Security Update 2006-001-t, amely több olyan sérülékenységet is kijavít, melyek érintik a Mac OS X-t, Mac OS X Servert, Safari web nögészőt és egyéb termékeket is. A legsúlyosabb sérülékenység lehetővé teszi, hogy a távoli támadó tetszőleges kódot futtasson le. A sérülékenységeket kihasználva még megkerülhetők biztonsági megszorítások és okozható szolgáltatás megtagadás.

Leírás

Az Apple megjelentette a Security Update 2006-001-t, amely több olyan sérülékenységet is kijavít, melyek érintik a Mac OS X-t, Mac OS X Servert, Safari web böngészőt és egyéb termékeket is. A legsúlyosabb sérülékenység lehetővé teszi, hogy a távoli támadó tetszőleges kódot futtasson le. A sérülékenységeket kihasználva még megkerülhetők biztonsági megszorítások és szolgáltatás megtagadás okozható.

  • Az Apple Safari nem helyesen határozza meg a fájlok megbízhatóságát, lehetővé téve a távoli, jogosulatlan támadónak tetszőleges parancs vagy kód lefuttatását.
  • Az Apple Safari WebKit komponens sérülékenységét puffer túlcsordulás okozza. Ez a sérülékenység lehetővé teszi, hogy a távoli támadó tetszőleges kódot futtasson le vagy megteremtse a szolgáltatás megtagadás feltételeit.
  • Az Apple Safari sérülékeny egy verem alapú puffer túlcsordulás miatt. Ez a sérülékenység lehetővé teszi, hogy a távoli támadó a sérült rendszeren tetszőleges kódot futtasson le.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra