Apple QuickTime sérülékenységek

CH azonosító

CH-46

Felfedezés dátuma

2006.01.10.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Apple
Mac OS X
Microsoft
QuickTime
Windows 2000
Windows XP

Érintett verziók

Microsoft Windows 2000
Apple Mac OS X 10.3.9
Microsoft Windows XP
Apple QuickTime

Összefoglaló

Az Apple kiadta a QuickTime 7.0.4-et, hogy több sérülékenységet kijavítson. Ezeknek a sérülékenységeknek a kiaknázása lehetővé teszi, hogy a távoli támadó tetszőleges kódot futtasson le vagy megteremtse a szolgáltatás megtagadás feltételeit.

Leírás

Az Apple QuickTime 7.0.4 megoldja a kép és média fájlok kezelésének a sérülékenységeit. Részletek az alábbi sérülékenységi jegyzékben:

  1. Az Apple QuickTime tartalmaz egy halom túlcsordulási sérülékenységet, amely lehetővé teszi, hogy a távoli támadó tetszőleges kódot futtasson le vagy megteremtse a szolgáltatás megtagadás feltételeit.
  2. Az Apple QuickTime tartalmaz egy halom túlcsordulási sérülékenységet a média fájlok kezelésekor. Ez a sérülékenység lehetővé teszi, hogy a távoli, jogosulatlan támadó a sérült rendszeren tetszőleges kódot futtasson le vagy megteremtse a szolgáltatás megtagadás feltételeit.
  3. Az Apple QuickTime hibája a Targa (TGA) képek kezelésében lehetővé teszi, hogy egy távoli támadó tetszőleges kódot futtasson le a sebezhető rendszeren.
  4. Az Apple QuickTime egy egész túlcsordulás sérülékenysége a TIFF képek kezelésében lehetővé teszi, hogy egy távoli, jogosulatlan támadó a sérült rendszeren tetszőleges kódot futtasson le vagy megteremtse a szolgáltatás megtagadás feltételeit.
  5. Az Apple QuickTime egy hiányossága a Graphics Interchange Format (GIF) fájlok kezelésében lehetővé teszi, hogy egy távoli támadó a sérült rendszeren tetszőleges kódot futtasson le.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra