Apple QuickTime többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-1126

Felfedezés dátuma

2008.04.03.

Súlyosság

Kritikus

Érintett rendszerek

Apple
QuickTime

Érintett verziók

Apple QuickTime 7.x

Összefoglaló

Több sérülékenységet találtak az Apple QuickTime-ban, melyet rosszindulatú támadók érzékeny információk megszerzésére használhatnak, esetleg föltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

Több sérülékenységet találtak az Apple QuickTime-ban, melyet rosszindulatú támadók érzékeny információk megszerzésére használhatnak, esetleg föltörhetik a sérülékeny rendszert.

 1. Egy implementációs hiba a QuickTime for Javaban lehetővé teszi egyes megbízhatatlan Java appleteknek, hogy deszerializálják a QTJava által biztosított objektumokat. Ezt kihasználva érzékeny információk szivároghatnak ki, vagy akár tetszőleges kódot is lehet futtatni, ha a felhasználó egy rosszindulatú weboldalt látogat meg.
 2. Egy meghatározatlan hiba a video fájlokba ágyazott külső URL hivatkozások kezelésében lehetővé teszi, hogy információk jussanak ki.
 3. Egy bemenő adat ellenőrzési hiba a video fájlok adathivakozásai közt lehetővé teszi, hogy puffer túlcsordulást idézzen elő egy speciálisan összeállított videó fájl.
 4. Egy meghatározatlan hiba a videó média sávok kezelésében kihasználható memória hivatkozási hibák okozására, egy speciálisan kialakított videó fájl lejátszásával.
 5. Egy határérték hiba a “crgn” adatelem feldolgozása közben lehetővé teszi, hogy halom túlcsordulást okozzon egy speciálisan kialakított videó fájl lejátszása.
 6. Egy határérték hiba a “chan” adatelem feldolgozása közben lehetővé teszi, hogy halom túlcsordulást okozzon egy speciálisan kialakított videó fájl lejátszása.
 7. Egy határérték hiba a PICT rekord feldolgozása közben lehetővé teszi, hogy halom túlcsordulást okozzon egy speciálisan kialakított PICT kép megjelenítésekor.
 8. Egy határéték hiba a PICT képek feldolgozása közbeni hibaüzenetek kezelésében halom túlcsordulást okozhat.
  Ez a hiba nem érinti a MAC OS X rendszert.
 9. Egy határérték hiba az Animation codec tartalom feldolgozása közben lehetővé teszi, hogy halom túlcsordulást okozzon egy speciálisan kialakított videó file lejátszása.
  Ez a hiba nem érinti a MAC OS X rendszert.
 10. Egy határéték hiba az “obji” adatelem elemzése közben halom túlcsordulást okozhat egy speciálisan kialakított QuickTime VR movie lejátszása.
 11. Egy határéték hiba a Clip opcode elemzése közben halom túlcsordulást okozhat egy speciálisan kialakított PICT kép megjelenítése.

Ezen hibák kihasználása tetszőleges kód futtatására adhat lehetőseget.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra