Bugzilla többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-3883

Angol cím

Bugzilla Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2010.11.02.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Bugzilla
Mozilla

Érintett verziók

Bugzilla 2.x, 3.x

Összefoglaló

A Bugzilla sérülékenységeit jelentették, amiket kihasználva rosszindulatú felhasználók megkerülhetnek bizonyos biztonsági korlátozásokat, valamint távoli támadók HTTP response splitting és cross-site scripting (XSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. Egy bizonyos bemenet nincs megfelelően ellenőrizve mielőtt visszakerül a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTTP fejlécet lehet a felhasználónak visszaküldeni.
  2. Az alkalmazás nem megfelelően korlátozza a más projektek által generált grafikonokhoz történő hozzáférést. Ezt kihasználva, hozzá lehet férni egyébként nem elérhető termékekhez és grafikonokhoz, speciálisan elkészített URL-ek felhasználásával.
  3. A Bugzilla által használt YUI többféle sérülékenységét jelentették. A build/charts/assets/charts.swf, build/uploader/assets/uploader.swf és build/swfstore/swfstore.swf részére átadott adatok nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.

A sérülékenységeket a 3.2.9, 3.4.9 és 3.6.3 előtti verziókban találták.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra