Carlo Gavazzi EOS-Box sérülékenységek

CH azonosító

CH-8126

Angol cím

CARLO GAVAZZI EOS-BOX MULTIPLE VULNERABILITIES

Felfedezés dátuma

2012.12.19.

Súlyosság

Kritikus

Érintett rendszerek

Carlo Gavazzi
EOS-Box

Érintett verziók

Carlo Gavazzi EOS-Box

Összefoglaló

A Carlo Gavazzi EOS-Box több sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva a támadók jogosulatlan hozzáférést szerezhetnek az eszközhöz és a rajta lévő információkhoz, illetve feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

  1. Az eszköz egy fixen beállított (hard-coded) jelszót tartalmaz az egyik rajta lévő PHP állományban. A jelszót megszerezve a támadó adminisztratív jogosultsággal be tud lépni a rendszerbe.
  2. Bizonyos bemeneti adat nem megfelelően van megtisztítva, mielőtt SQL lekérdezésben felhasználásra kerülne. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.

A sérülékenységeket távolról kihasználó PoC (proof-of-concept) nyilvánosságra került.

Megoldás

A gyártó kiadott egy új firmware-t, amely javítja a sérülékenységeket, és amit a felhasználók az eszköz webes felületén a System Menu alatt lévő Firmware Update funkcióval tudják automatikusan telepíteni.

További javaslatok a kockázatok csökkentésére:

  • Minimalizálja a vezérlőrendszer eszközök hálózati elérhetőségét! A kritikus eszközök ne érjék el közvetlenül az Internetet!
  • A vezérlőrendszer hálózatokat és a távolról elérhető eszközöket védje tűzfalakkal és szigetelje el őket az üzleti hálózattól!
  • Távoli hozzáférés szükségessége esetén használjon olyan biztonsági megoldásokat, mint a virtuális magánhálózat (VPN)!