Cisco IOS Zone-Based Firewall szolgáltatás megtagadás sérülékenységek

CH azonosító

CH-6621

Angol cím

Cisco IOS Zone-Based Firewall Multiple Denial of Service Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.03.28.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

CISCO
IOS

Érintett verziók

Cisco IOS 12.x
Cisco IOS 15.0
Cisco IOS 15.1
Cisco IOS 15.2

Összefoglaló

A Cisco IOS olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket a támadók kihasználva szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.

Leírás

  1. A zóna alapú fűzfal implementáció bizonyos IP csomagok kezelése során fellépő hibája kihasználható memória szivárgás előidézésére és az eszköz újraindítására speciálisan megszerkesztett csomagok segítségével, az eszközön egy konfigurált címre való küldéssel.
    Megjegyzés: A transit forgalom (transit traffic) csomagok nem idézik elő ezt a sérülékenységet.
  2. A HTTP vizsgáló motor (HTTP Inspection engine) bizonyos HTTP üzenetek kezelése során fellépő hibája kihasználható memória szivárgás előidézésére és az eszköz újraindítására speciálisan megszerkesztett üzenetekkel, amelyek áthaladnak az eszközön.
  3. A H.323 vizsgáló funkció (inspection feature) bizonyos H.323 üzenetek kezelése során fellépő hibája kihasználható memória szivárgás előidézésére és az eszköz újraindítására speciálisan megszerkesztett üzenetekkel, amelyek áthaladnak az eszközön.
  4. A SIP vizsgáló funkció (inspection feature) bizonyos SIP üzenetek kezelése során fellépő hibája kihasználható memória szivárgás előidézésére és az eszköz újraindítására speciálisan megszerkesztett üzenetekkel, amelyek áthaladnak az eszközön.

Tekintse meg a gyártó tanácsát az érintett verziók listájához.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra