Cisco Policy Suite sérülékenységek

CH azonosító

CH-14466

Angol cím

Cisco Policy Suite Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2018.07.17.

Súlyosság

Kritikus

Érintett rendszerek

CISCO

Érintett verziók

Cisco Policy Suite 18.2.0 előtti kiadások

Összefoglaló

A Cisco Policy Suite több kritikus kockázati besorolású sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva a támadók bizalmas információkat szerezhetnek, módosíthatják az adatokat, vagy akár root felhasználóként tetszőleges parancsot futtathatnak.

Leírás

  • A nem megfelelő hitelesítés miatt egy támadó hozzáférhet a Policy Builder felülethez, és ott olvashatja a meglévő adatokat (repository), vagy akár újabbakat is létrehozhat.
  • A nem megfelelő hitelesítés miatt egy támadó hozzáférhet az Open Systems Gateway initiative (OSGi) felülethez, így írni és olvasni tud bármilyen állományt, amihez egyébként az OSGi folyamat hozzáfér.
  • A nem megfelelő hitelesítés miatt egy támadó hozzáférhet a Policy Builder adatbázishoz, így írni és olvasni tud bármilyen adatot a Policy Builder adatbázisban.
  • A Cluster Manager komponensben van egy nem dokumentált root felhasználói jogosultsággal rendelkező fiók. Ezt kihasználva a támadó be tud lépni a sérülékeny rendszerbe, és ott tetszőleges parancsot tud végrehajtani root jogosultsággal.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra