Cisco Security Agent sérülékenységek

CH azonosító

CH-2904

Felfedezés dátuma

2010.02.17.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

CISCO
Security Agent

Érintett verziók

CISCO Security Agent 5.x, 6.x

Összefoglaló

Sérülékenységeket jelentettek a Cisco Security Agent szoftverben, amelyet a rosszindulatú felhasználók kihasználhatnak bizalmas információk kiszivárogtatásához vagy SQL befecskendezéses támadások végrhajtásához, valamint a rosszindulatú támadók szolgáltatás megtagadást (DoS) idézhetnek elő.

Leírás

Sérülékenységeket jelentettek a Cisco Security Agent szoftverben, amelyet kihasználva rosszindulatú felhasználók bizalmas információkat fedhetnek fel vagy SQL befecskendezéses támadásokat indíthatnak, valamint támadók szolgáltatás megtagadást (DoS) idézhetnek elő.

  1. A Management Center for Cisco Security Agents számára átadott bizonyos bemenet nincs megfelelően megtisztítva használat előtt. Ez kihasználható tetszőleges fájlok letöltéséhez, egy könyvtár bejárásos támadás segítségével.
  2. A Management Center for Cisco Security Agents számára átadott bizonyos bemenet nincs megfelelően megtisztítva mielőtt SQL lekérdezésekben használnák. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására, tetszőleges kód befecskendezésével.
  3. A Cisco Security Agent-ben TCP csomagok feldolgozásakor jelentkező hiba kihasználható az érintett rendszer összeomlasztásához.

    Megjegyzés: Ez a sérülékenység az irányított és az önálló verziókat is érinti. Ellenőrizze a gyártói bejelentést további érintett, a Cisco Security Agent önálló verzióját tartalmazó, termékek listáját illetően!

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra