CMS Source többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-3487

Felfedezés dátuma

2010.08.12.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

CMS Source
Proud Daddy Web Design

Érintett verziók

CMS Source 3.x

Összefoglaló

A CMS Source olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva rosszindulatú felhasználók és támadók érzékeny információkat tehetnek közzé, továbbá a támadók cross-site scripting (XSS/CSS) és SQL befecskendezéses támadásokat tudnak végrehajtani.

Leírás

  1. A “searchstring” paraméterrel az index.php-nek (amikor a “target” beállítása “search”) átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva a felhasználónak történő visszaadás előtt. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngészőjében egy érintett oldallal kapcsolatosan.
  2. A “subtarget” paraméterrel az index.php-nek (amikor “target” van beállítva) és a manage.php-nek (amikor “target” van beállítva) átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva a felhasználónak történő visszaadás előtt. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngészőjében egy érintett oldallal kapcsolatosan.
  3. A “mytitle” paraméterrel az index.php-nek (amikor a “target” beállítása “action”) átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva az SQL lekérdezésekben történő felhasználás előtt. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  4. A “selected” paraméterrel az index.php-nek (amikor a “target” beállítása “articles” és a “subtarget” beállítása “Article_Detail”) átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva az SQL lekérdezésekben történő felhasználás előtt. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  5. A “searchstring” paraméterrel az index.php-nek (amikor a “target” beállítása “search”) átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva az SQL lekérdezésekben történő felhasználás előtt. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges SQL kód befecskendezésével.
  6. A “target” paraméterrel az index.php-nek átadott bemeneti adat nincs megfelelően ellenőrizve fájlok elhelyezése előtt. Ez kihasználható tetszőleges fájlok elhelyezésére helyi forrásból könyvtár bejárás sorozatokkal és URL kódolású NULL bájtokkal.
  7. A “target” paraméterrel az manage.php-nek átadott bemeneti adat nincs megfelelően ellenőrizve fájlok elhelyezése előtt. Ez kihasználható tetszőleges fájlok elhelyezésére helyi forrásból könyvtár bejárás sorozatokkal és URL kódolású NULL bájtokkal.

    A sikeres kihasználáshoz az adminisztátor csoporhoz történő hozzáférés szükséges.

A sérülékenységeket a 3.0-ás verzióban jelentették. Más verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Javítsa a forráskódot a bemenet megfelelő ellenőrzése érdekében

Hivatkozások

SECUNIA 40967
Egyéb referencia: www.htbridge.ch
Egyéb referencia: www.htbridge.ch
Egyéb referencia: www.htbridge.ch
Egyéb referencia: www.htbridge.ch
Egyéb referencia: www.htbridge.ch
Egyéb referencia: www.htbridge.ch
Egyéb referencia: www.htbridge.ch
Egyéb referencia: www.htbridge.ch


Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-4863 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-40186 – FreeRDP sérülékenysége
CVE-2023-20890 – VMware Aria Operations For Networks sérülékenysége
CVE-2023-34039 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-23770 – Motorola MBTS Site Controller sérülékenysége
CVE-2023-38388 – JupiterX Core Premium WordPress Plugin sérülékenysége
CVE-2023-38831 – RARLabs WinRAR sérülékenysége
CVE-2023-38035 – Ivanti Sentry sérülékenysége
CVE-2023-20212 – ClamAV sérülékenysége
CVE-2023-36847 – Juniper Networks Junos OS sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »