Dell PowerVault ML6000 sérülékenységek

CH azonosító

CH-6567

Angol cím

Dell PowerVault ML6000 Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.03.19.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Dell
PowerVault ML6000

Érintett verziók

Dell PowerVault ML6000

Összefoglaló

A Dell PowerVault ML6000 olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak bizalmas információk felfedésére, cross-site scripting (XSS/CSS) és cross-site request forgery (XSRF/CSRF) támadások kezdeményezésére.

Leírás

  1. A “file” paraméterrel a logShow.html részére átadott bemeneti adat nem kerül megfelelően ellenőrzésre, mielőtt fájlok megjelenítésére kerülne felhasználásra. Ez könyvtárbejárásos (directory traversal) támadásokkal kihasználható tetszőleges fájlok tartalmának a felfedésére.
  2. A checkQKMProg.htm részére átadott bizonyos bemeneti adat nem kerül megfelelően ellenőrzésre, mielőtt a felhasználó részére visszaküldésre kerülne. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  3. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy HTTP kéréseken keresztül végezzenek el bizonyos műveleteket anélkül, hogy bármilyen érvényességi ellenőrzést végezne. Ez kihasználható root felhasználóként történő tetszőleges parancsok futtatására, amikor a bejelentkezett felhasználó meglátogat egy speciálisan erre a célra kialakított weboldalt.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra