Drupal Ubercart modul sérülékenységek

CH azonosító

CH-3478

Felfedezés dátuma

2010.08.11.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Drupal
Ubercart module

Érintett verziók

Drupal Ubercart Module 5.x
Drupal Ubercart Module 6.x

Összefoglaló

A Drupal Ubercart modul olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak bizonyos biztonsági korlátozások megkerülésére és cross-site request forgery (XSRF/CSRF) támadások kezdeményezésére.

Leírás

  1. Egy hiba miatt a Paypal komponens nem ellenőrzi megfelelően a fizetési értesítő információt. Ez kihasználható egy fizetés másik Paypal fiókokba történő küldésére speciálisan erre a célra készített HTTP kéréseken keresztül.
  2. Egy hiba miatt a 2Checkout komponens nem ellenőrzi megfelelően a fizetési értesítő információt. Ez kihasználható tetszőleges rendelés esetében a fizetés és a teljesítés szimulálására speciálisan erre a célra készített HTTP kéréseken keresztül.
  3. Egy nem meghatározott hiba keletkezhet a hozzáférés szabályozás érvényesítésekor. Ez kihasználható bizonyos biztonsági korlátozások megkerülésére.
  4. A Cart Links komponens lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bizonyos műveleteket hajtsanak végre HTTP kéréseken keresztül, azok megfelelő érvényességi ellenőrzésének végrehajtása nélkül. Ez kihasználható a kosár tartalmának megváltoztatására, amennyiben a megtévesztett bejelentkezett felhasználó meglátogat egy rosszindulatú weboldalt.

A sérülékenységeket az 5.x-1.10-est és 6.x-2.4-est megelőző verziókban fedezték fel.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra