Evince dvi-backend többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-4170

Angol cím

Evince dvi-backend Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.01.05.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Evince
GNOME

Érintett verziók

Evince 2.x

Összefoglaló

Az Evince több sérülékenységét jelentették, amelyeket kihasználva a támadók feltörhetik a felhasználó sérülékeny rendszerét.

Leírás

  1. A backend/dvi/mdvi-lib/pk.c fájlban lévő “pk_load_font()” függvény egy indexelési hibáját kihasználva, ami a PK font állományok feldolgozása közben lép fel, megváltoztatható a memória tartalma, ha a felhasználó megnyit vagy előnézetben megtekint egy speciálisan elkészített DVI fájlt.
  2. A backend/dvi/mdvi-lib/vf.c fájlban lévő “vf_load_font()” függvény egy indexelési hibáját kihasználva, ami a VF font állományok feldolgozása közben lép fel, megváltoztatható a memória tartalma, ha a felhasználó megnyit vagy előnézetben megtekint egy speciálisan elkészített DVI fájlt.
  3. A backend/dvi/mdvi-lib/afmparse.c fájlban lévő “token()” függvény egy határérték hibáját kihasználva, ami az AFM font állományok feldolgozása közben lép fel, halom alapú puffer túlcsordulást lehet előidézni, ha a felhasználó megnyit vagy előnézetben megtekint egy speciálisan elkészített DVI fájlt.
  4. A backend/dvi/mdvi-lib/tfmfile.c fájlban lévő “tfm_load_file()” függvény egy egésszám túlcsordulási hibáját kihasználva, ami a TFM állományok feldolgozása közben lép fel, megváltoztatható a memória tartalma, ha a felhasználó megnyit vagy előnézetben megtekint egy speciálisan elkészített DVI fájlt.

A sérülékenységek sikeres kihasználása tetszőleges kód végrehajtását teszi lehetővé.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra