FFmpeg többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-6332

Angol cím

FFmpeg Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.01.29.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

FFmpeg
N/A

Érintett verziók

FFmpeg 0.x

Összefoglaló

Az FFmpeg olyan sérülékenységei váltak ismertté, melyeket kihasználva támadók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő és feltörhetik a könyvtárat használó alkalmazást.

Leírás

 1. A DV decoder határhibája kihasználható határon túli olvasás előidézésére speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 2. A DV decoder NULL-mutató hivatkozás feloldási hibája kihasználható összeomlás előidézésére speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 3. Egy kétszeres felszabadítási hiba a “vp3_update_thread_context()” függvényen belül (libavcodec/vp3.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 4. Egy hiba a “codec_get_buffer()” függvényen belül (ffmpeg.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 5. Egy hiba az “ff_h263_decode_frame()” függvényen belül (libavformat/nsvdec.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 6. Egy határhiba az “nsv_read_chunk()” függvényben (libavformat/nsvdec.c) kihasználható határon túli írás előidézésére speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 7. Egy hiba a “decode_mb()” függvényben (libavcodec/error_resilience.c) kihasználható határon túli írás előidézésére speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 8. Egy hiba a “smacker_decode_header_tree()” függvényen belül (libavcodec/smacker.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 9. Egy hiba a “decode_frame()” függvényen belül (libavcodec/kgv1dec.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 10. A H264 decoder egy hibája kihasználható végtelen ciklus előidézésére speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 11. Egy hiba a “read_offs()” függvényen belül (libavcodec/mjpegbdec.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 12. Egy hiba a “dirac_unpack_idwt_params()” függvényen belül (libavcodec/diracdec.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 13. Egy hiba a “dirac_decode_data_unit()” függvényen belül (libavcodec/diracdec.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 14. Egy hiba a “dpcm_decode_frame()” függvényen belül (libavcodec/dpcm.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 15. Egy hiba a “decode_init()” függvényen belül (libavcodec/kmvc.c) kihasználható speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.
 16. Egy hiba a “rv20_decode_picture_header()” függvényen belül (libavcodec/rv10.c) kihasználható összeomlás előidézésére speciálisan erre a célra elkészített Matroska fájlok segítségével.
 17. Egy NULL-mutató hivatkozás feloldási hiba a  “decode_mb_info()” függvényen belül (libavcodec/indeo5.c) kihasználható összeomlás előidézésére speciálisan erre a célra elkészített média fájlok segítségével.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra

Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-4863 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-40186 – FreeRDP sérülékenysége
CVE-2023-20890 – VMware Aria Operations For Networks sérülékenysége
CVE-2023-34039 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-23770 – Motorola MBTS Site Controller sérülékenysége
CVE-2023-38388 – JupiterX Core Premium WordPress Plugin sérülékenysége
CVE-2023-38831 – RARLabs WinRAR sérülékenysége
CVE-2023-38035 – Ivanti Sentry sérülékenysége
CVE-2023-20212 – ClamAV sérülékenysége
CVE-2023-36847 – Juniper Networks Junos OS sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »