FFmpeg többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-9496

Angol cím

FFmpeg Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2013.07.07.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

N/A

Érintett verziók

1.x

Összefoglaló

Több sebezhetőséget is jelentettek az FFmpeg programban, amiket kihasználva a támadók DoS-t (Denial of Service) indíthatnak, és veszélyeztethetik a függvénykönyvtárat használó alkalmazást.

Leírás

Több sebezhetőséget is jelentettek az FFmpeg programban, amiket kihasználva a támadók DoS-t (Denial of Service) indíthatnak, és veszélyeztethetik a függvénykönyvtárat használó alkalmazást. 

1) Egy hiba a “decode_subframe()” függvényben (libavcodec / wmaprodec.c) felhasználható puffer túlcsordulás okozására.

2) Egy hiba a “save_bits()” függvényben (libavcodec / wmaprodec.c) csomagok mentésekor felhasználható puffer túlcsordulás okozására.

3) Egy hiba az “ff_mjpeg_decode_frame()” függvényben (libavcodec / mjpegdec.c) felhasználható puffer túlcsordulás okozására.

4) Egy NULL mutató hivatkozás feloldási hiba van az  “ivi_process_empty_tile()” függvényben (libavcodec / ivi_common.c), ami felhasználható rendszerösszeomlás előidézésére.

5) Egy hiba a “decode_band()” függvényben (libavcodec / ivi_common.c) memória szivárgást okozhat.

6.) Egy NULL mutató hivatkozás feloldási hiba van a jpeg2000_decode_tile()” függvényben (libavcodec/jpeg2000dec.c), ami felhasználható rendszerösszeomlás előidézésére.

7) Egy out-of-bonds olvasási hiba van a jpeg2000_read_main_headers()” függvényben (libavcodec/jpeg2000dec.c) SOD markerek kezelésekor, ez felhasználható rendszerösszeomlás előidézésére.

8) Egy out-of-bonds olvasási hiba van az ff_jpeg2000_init_component()” függvényben (libavcodec/jpeg2000.c), ami felhasználható rendszerösszeomlás előidézésére.

9) Egy out-of-bonds olvasási hiba van a get_cod()” függvényben (libavcodec/jpeg2000dec.c), ami felihasználható rendszerösszeomlás előidézésére.

10) Egy out-of-bonds olvasási hiba a get_coc() függvényben (libavcodec/jpeg2000dec.c) felhasználható rendszerösszeomlás előidézésére.

11) Egy out-of-bonds olvasási hiba a “get_qcc()” függvényben (libavcodec/jpeg2000dec.c) felhasználható rendszerösszeomlás előidézésére.

12) Egy out-of-bonds olvasási hiba a “jpeg2000_read_main_headers()” függvényben (libavcodec/jpeg2000dec.c) felhasználható összeomlás előidézésére.


Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra