Horde Groupware Webmail Edition sérülékenységek

CH azonosító

CH-6395

Angol cím

Horde Groupware Webmail Edition Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.02.12.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Groupware Webmail Edition
Horde

Érintett verziók

Horde Groupware Webmail Edition 1.x

Összefoglaló

A Horde Groupware Webmail Edition több sérülékenységét és biztonsági problémáját jelentették, amelyeket a támadók kihasználhatnak cross-site scripting (XSS/CSS) és script beszúrásos (script insertion) támadásokra, valamint a sérülékeny rendszer feltörésére.

Leírás

 1. Az email űrlap mezőinek átadott bizonyos bemeneti adatok nincsenek megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadnák azokat a felhasználónak. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód lefuttatására a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  Ez a sérülékenység kapcsolatos az alábbi sérülékenység 1. pontjával.
  CERT-Hungary CH-6287
 2. Az oldal létrehozásához és a feltáruló ablak kapcsolatokhoz átadott bemeneti adatok nincsenek megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadnák azokat a felhasználónak. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód lefuttatására a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  Ez a sérülékenység kapcsolatos az alábbi sérülékenység 1. pontjával.
  CERT-Hungary CH-6286
 3. Bizonyos IMAP fiók nevekkel átadott bemeneti adatok felhasználás előtti ellenőrzése nem megfelelő. Erről részletes információ az alábbi hivatkozás 2. pontjában található:
  CERT-Hungary CH-6286
  Megjegyzés: Az 1-3. sérülékenységeket az 1.2.11 verziót megelőzőekben jelentették.
 4. Egy biztonsági problémát okoz a feltört Horde Groupware Webmail Edition forrás kód csomagok terjedése, mert ezek egy hátsókaput (backdoor) tartalmaznak, ami kihasználható például tetszőleges PHP kód lefuttatására.
  A feltört forrás fájlt az 1.2.10 verzióval, 2011. november 2. és 2012. február 7. között terjesztették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra