HP Insight Control többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-3844

Angol cím

HP Insight Control Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2010.10.26.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Hewlett Packard (HP)
Insight Control

Érintett verziók

HP Insight Control 6.x

Összefoglaló

A HP Insight Control sérülékenységeit jelentették, amiket kihasználva rosszindulatú felhasználók emelt szintű jogosultságokat szerezhetnek, támadók cross-site scripting (XSS) és cross-site request forgery (CSRF) támadásokat indíthatnak, szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) okozhatnak, vagy megkerülhetik a biztonsági korlátozásokat.

Leírás

  1. A Virtual Machine Management komponensnek átadott paraméterek nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  2. A Virtual Machine Management komponens egy hibáját kihasználva szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) lehet okozni.
  3. A Virtual Machine Management komponens lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy HTTP kéréseken keresztül bizonyos műveleteket hajtsanak végre anélkül, hogy ellenőrizné a kérést. Ezt kihasználva végre lehet hajtani bizonyos műveleteket, ha egy bejelentkezett felhasználó meglátogat egy káros weboldalt.
  4. A Server Migration komponensnek átadott paraméterek nincsenke megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  5. A Server Migration komponens egy hibáját kihasználva a hitelesített felhasználók emelt szintű jogosultságokat szerezhetnek.
  6. A Server Migration komponens egy hibáját kihasználva jogosulatlan hozzáférést lehet szerezni.
  7. A Power Management komponensnek átadott paraméterek nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnének a felhasználóhoz. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  8. A Power Management komponens lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy HTTP kéréseken keresztül bizonyos műveleteket hajtsanak végre anélkül, hogy ellenőrizné a kérést. Ezt kihasználva végre lehet hajtani bizonyos műveleteket, ha egy bejelentkezett felhasználó meglátogat egy káros weboldalt.

A sérülékenységeket a 6.2 előtti verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra