IBM Lotus Sametime cross-site scripting sérülékenységek

CH azonosító

CH-4447

Angol cím

IBM Lotus Sametime Multiple Cross-Site Scripting Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.02.24.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

IBM
Lotus Sametime

Érintett verziók

IBM Lotus Sametime 8.x

Összefoglaló

Az IBM Lotus Sametime több sérülékenységét jelentették, amiket kihasználva támadók cross-site scripting (XSS) támadást indíthatnak.

Leírás

  1. Az stconf.nsf/WebMessage “messageString” változójának átadott adatok (amikor az “OpenView” be van állítva) nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnek a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  2. Az stconf.nsf-nek URL-en keresztül átadott adatok nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnek a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  3. Az stcenter.nsf “authReasonCode” változójának átadott adatok (amikor az “OpenDatabase” be van állítva) nincsenek megfelelően megtisztítva, mielőtt visszakerülnek a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet lefuttatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.

A sérülékenységeket a 8.0.1. verzióban találták, de egyéb kiadások is érintve lehetnek.

Megoldás

Rosszindulatú karakterláncok szűrése proxy segítségével