ImageMagick több szolgáltatás megtagadásos sérülékenység

CH azonosító

CH-6656

Angol cím

ImageMagick Multiple Denial of Service Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.04.04.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

ImageMagick
ImageMagick Studio

Érintett verziók

ImageMagick 6.x

Összefoglaló

Az ImageMagick több sérülékenysége vált ismertté, amelyet kihasználva a támadók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) okozhatnak.

Leírás

 1. A “GetEXIFProperty()” függvényben (magick/property.c) a 0 komponens számú JPEG EXIF tag-ek elemzése közben jelentkező hiba kihasználható nem inicializált vagy érvénytelen memória elérésére egy speciálisan formázott JPEG kép segítségével.
  A sérülékenység a 6.7.6-2 és azt megelőző verziókat érinti.
 2. A “JPEGWarningHandler()” függvényben (coders/jpeg.c) a JPEG “restart marker”-ek kezelése közben alkalmazott nem megfelelő érvényesítést kihasználva túlzott erőforrás felhasználást lehet okozni egy speciálisan formázott JPEG kép segítségével.
  A sérülékenység a 6.7.6-2 és azt megelőző verziókat érinti.
 3. A “TIFFGetEXIFProperties()” függvényben (coders/tiff.c) a TIFF EXIF IFD elemzésekor jelentkező hiba érvénytelen memória olvasást eredményezhet egy speciálisan formázott TIFF kép hatására.
  A sérülékenység a 6.7.6-2 és azt megelőző verziókat érinti.
 4. A “GetEXIFProperty()” függvényben (magick/property.c), nagyszámú komponenssel rendelkező JPEG EXIF tag-ek elemzésekor jelentkező egész túlcsordulási hiba érvénytelen halom memória olvasást eredményezhet.  Egy hasonló hiba létezik a “SyncImageProfiles()” függvényben (magick/profile.c).
  A sérülékenység a 6.7.6-4 előtti verziókat érinti.

Megoldás

Frissítsen a 6.7.6-4 verzióra vagy alkalmazzon frissítést.