Intel Software Development Tools szolgáltatás megtagadás sérülékenysége

CH azonosító

CH-3365

Felfedezés dátuma

2010.07.20.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Intel
Intel Active Management Technology SDK
Intel Setup and Configuration Service (SCS)

Érintett verziók

Intel Active Management Technology SDK 6.x
Intel Setup and Configuration Service (SCS) 5.x
Intel Setup and Configuration Service (SCS) 6.x

Összefoglaló

Az Intel Software Development Tools, az Intel Active Management Technology (AMT) – hoz, olyan sérülékenységét  jelentették, melyet a támadók kihasználhatnak szolgáltatás megtagadás (DoS – Denial of Service) okozására.

Leírás

A sérülékenységet a hibás OpenSSL kód használata okozza:

1. A sérülékenységet az ssl/kssl.c “kssk_keytab_is_available()” függvényének hibája okozza, mivel a “krb5_sname_to_principal()” függvény hívásakor visszakapott értéket nem megfelelően ellenőrzi. Ez kihasználható NULL mutató hivatkozás feloldási hiba előidézéséhez, pl. bizonyos titkosított sorozatok küldésével a kliens ‘üdvözlése’-kor.

A sikeres kiaknázás feltétele, hogy az OpenSSL fordítása Kerberos támogatással történjen, és függ még a Kerberos verziójától és a beállításoktól is.

2. Az openssl/ssl/s3_pkt.c “ssl3_get_record()” függvény hibásan dolgoz fel bizonyos rekordokat, ami kihasználható rendszer összeomlás előidézésére speciálisan elkészített rekordok elküldésével.

Az Intel AMT SDK sérülékenységét a 6.0 (V6.C1076)-nál korábbi verziókban és az Intel SCS 5.0 és 6.0 verzióiban jelentették.

Megjegyzés: Az Intel Active Management Technology megvalósítások az Intel vProTM technológia alapú platformokon a jelentések szerint nem érintettek.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra