Joomla! ALFContact komponens cross-site scripting sérülékenységek

CH azonosító

CH-5953

Angol cím

Joomla! ALFContact Component Multiple Cross-Site Scripting Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.11.13.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

ALFContact component
Joomla

Érintett verziók

ALFContact 1.x (Joomla component)

Összefoglaló

A Joomla! ALFContact komponensének olyan sérülékenységeit fedezték fel, amelyeket a támadók kihasználhatnak cross-site scripting (XSS/CSS) támadások indítására.

Leírás

  1. Az index.php-ben az “emailto_id” és az “extravalue” paramétereknek átadott bemeneti adat (ha az “option”  beállított értéke “com_alfcontact”) nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadnák azokat a felhasználóknak. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód lefuttatására a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
    A sérülékenység sikeres kihasználásának feltétele, hogy a felhasználó által futtatott böngésző a stílus tag-ekből bizonyos JavaScript parancsokat futtasson (mint például az Internet Explorer 6).
  2. Az index.php-ben a “name”, az “email” és a “subject” paramétereknek átadott bemeneti adat (ha az “option”  beállított értéke “com_alfcontact”) nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadnák azokat a felhasználóknak. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód lefuttatására a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.

A sérülékenységeket az 1.9.3 verzióban igazolták. Más verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra