Joomla! Barter komponens sérülékenységek

CH azonosító

CH-5732

Angol cím

Joomla! Barter Component Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.10.10.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Barter component
Joomla

Érintett verziók

Joomla Barter component 1.x

Összefoglaló

A Joomla! Barter komponensének több sérülékenységét is jelentették, melyeket kihasználva a rosszindulatú felhasználók script beszúrásos, a támadók pedig cross-site scripting (XSS/CSS) és SQL befecskendezéses támadásokat indíthatnak.

Leírás

  1. Az index.php-nek a “listing”, “homeurl” és “paystring” POST paraméterekkel átadott bemeneti adatok felhasználás előtti ellenőrzése nem megfelelő, ha  az “option” értéke “com_listing”, valamint a “task” értéke “listingsave”. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód beszúrására, melyek lefuttatásra kerülnek a felhasználó érintett oldallal kapcsolatos böngészői munkamenetében, a káros adatok megtekintésekor.
  2. Az index.php-nek a “desired_quantity” paraméterrel átadott bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszaadnák azt a felhasználónak, ha az “option” értéke “com_listing”, a “task” értéke “offersave”, és az “item_id” értéke egy érvényes azonosító. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód lefuttatására a felhasználó érintett oldallal kapcsolatos böngészői munkamenetében.
  3. Az index.php-nek a “category_id” paraméterrel átadott bemenet ellenőrzése nem megfelelő, mielőtt felhasználnák azt az SQL lekérdezésekben, ha az “option” értéke “com_listing” és a “task” értéke “browse”. Ez kihasználható az SQL lekérdezések megváltoztatására, tetszőleges kód befecskendezésével.

A sérülékenységeket az 1.3. verzióban jelentették. Más verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Rosszindulatú karakterláncok szűrése proxy segítségével