Joomla Hotel Booking System komponensének SQL befecskendezéses sérülékenység

CH azonosító

CH-1826

Felfedezés dátuma

2008.12.21.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Hotel Booking System
Joomla

Érintett verziók

Joomla Hotel Booking System 1.x

Összefoglaló

A Joomla Hotel Booking System komponensének sérülékenységeit jelentették, melyet kihasználva rosszindulatú támadók SQL befecskendezéses támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

A Joomla Hotel Booking System komponensének sérülékenységeit jelentették, melyet kihasználva rosszindulatú támadók SQL befecskendezéses támadásokat hajthatnak végre.

  1. Az index.php “r_type” paraméteréhez rendelt bevitel (ha az “option” “com_hbssearch”-re és a “task” “showhoteldetails”-re van állítva) nincs megfelelően megtisztítva mielőtt SQL lekérdezésekben használnák. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges kód befecskendezésével.
  2. Az index.php “id” paraméteréhez rendelt bevitel (ha az “option” “com_tophotelmodule”-ra és a “task” “showhoteldetails”-re van állítva) nincs megfelelően megtisztítva mielőtt SQL lekérdezésekben használnák. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges kód befecskendezésével.
  3. Az index.php “id” paraméteréhez rendelt bevitel (ha az “option” “com_lowcosthotels”-re vagy “com_allhotels”-re és a “task” “showhoteldetails”-re van állítva) nincs megfelelően megtisztítva mielőtt SQL lekérdezésekben használnák. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges kód befecskendezésével.
  4. Az index.php “id” paraméteréhez rendelt bevitel (ha az “option” “com_5starhotels”-re és a “task” “showhoteldetails”-re van állítva) nincs megfelelően megtisztítva mielőtt SQL lekérdezésekben használnák. Ez kihasználható az SQL lekérdezések módosítására tetszőleges kód befecskendezésével.

A 2., 3., 4. sérülékenység csak a Hotel Booking System Package II-t és III-at érinti.

Megoldás

Javítsa a forráskódot a bemenet megfelelő ellenőrzése érdekében