Joomla! Spielothek komponens sérülékenységek

CH azonosító

CH-3416

Felfedezés dátuma

2010.08.01.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Joomla
Spielothek component

Érintett verziók

Spielothek 1.x (component for Joomla!)

Összefoglaló

A Joomla! Spielothek egy olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket a támadók kihasználva SQL befecskendezéses (SQL injection) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. A “bid” paraméteren átadott bemenet az index.php-nek (amikor az “option” beállítás “com_spielothek”-re és a “task” beállítás “savebattle”-re van állítva) nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt a models/battle.php-ben található SQL lekérdezésekben felhasználásra kerülne. Ez kihasználható SQL lekérdezések manipulálására, tetszőleges SQL kódok beszúrásával.
  2. A “bid” paraméteren átadott bemenet az index.php-nek (amikor az “option” beállítás “com_spielothek”-re, “view” beállítás “battle”-re és a “wtbattle” beállítás “play”-re van állítva) nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt a views/battle/view.html.php-ben található SQL lekérdezésekben felhasználásra kerülne. Ez kihasználható SQL lekérdezések manipulálására, tetszőleges SQL kódok beszúrásával.
  3. A “loeschen” paraméteren átadott bemenet az index.php-nek (amikor az “option” beállítás “com_spielothek”-re, “view” beállítás “battle”-re, “wtbattle” beállítás “ddbdelete”-re és a “dbtable” beállítás “vS”-re van állítva) nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt a models/battle.php-ben található SQL lekérdezésekben felhasználásra kerülne. Ez kihasználható SQL lekérdezések manipulálására, tetszőleges SQL kódok beszúrásával.

A sérülékenységeket az 1.6.9 verzióban jelentették. Más verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Javítsa a forráskódot a bemenet megfelelő ellenőrzése érdekében