Joomla! többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-638

Felfedezés dátuma

2007.07.29.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Joomla
Joomla!

Érintett verziók

Joomla Joomla! 1.x

Összefoglaló

A Joomla! több sérülékenységét is jelentették, melyet rosszindulatú emberek munkafázis rögzítéssel járó támadások lefolytatására, cross-site scripting támadások végrehajtására vagy HTTP response splitting támadásra használhattak ki.

Leírás

A Joomla! több sérülékenységét is jelentették, melyet rosszindulatú emberek munkafázis rögzítéssel járó támadások lefolytatására, cross-site scriptingi támadások végrehajtására vagy HTTP response splitting támadásra használhattak ki.

  1. Egyes meghatározatlan inputok, melyek átadásra kerülnek a com_search, com_content és mod_login-nak, nincsenek megfelelően ellenőrizve a felhasználónak történő visszaadás előtt. Ezt lehet kihasználni tetszőleges HTML vagy script kód lefuttatására az érintett oldalakkal összefüggésben a felhasználó böngészőjének munkamenetében.
  2. Az “url” paraméternek átadott input nincs megfelelően ellenőrizve a felhasználónak történő visszaadás előtt. Ezt lehet felhasználni tetszőleges HTTP fejek beszúrására, melyet tartalmaz a felhasználónak elküldött válasz is, ami lehetővé teszi tetszőleges HTML vagy script kód lefuttatását az érintett oldalakkal kapcsolatban a felhasználó böngészőjének munkamenetében.
  3. A munkafázisok kezelésében létezik egy olyan hiba, ami kihasználható más felhasználók munkafázisainak eltérítésére, amikor a megtévesztett felhasználó bejelentkezés után követ egy speciálisan erre a célra elkészített linket.

A sérülékenységeket az 1.0.13 verziónál korábbiakban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra