JW Player cross-site scripting sérülékenységek

CH azonosító

CH-7328

Angol cím

JW Player Multiple Cross-Site Scripting Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.08.02.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

JW Player
LongTail Video

Érintett verziók

JW Player 5.x

Összefoglaló

A JW Player több sérülékenységét jelentették, amelyeket kihasználva a támadók cross-site scripting (XSS/CSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. A player.swf részére a “debug” paraméteren keresztül átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.
  2. A player.swf részére a “logo.link” és “playerready” paraméteren keresztül átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.
  3. A player.swf részére a “link” és “aboutlink” paraméteren keresztül átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva a “cleanLink()” függvényben, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.

A sérülékenységeket az 5.10.2292 előtti verziókban jelentették, de más kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra