libmodplug sérülékenységek

CH azonosító

CH-5302

Angol cím

libmodplug Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.08.02.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

N/A
libmodplug

Érintett verziók

libmodplug 0.x

Összefoglaló

A libmodplug olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva a támadók szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) tudnak előidézni és feltörhetik a könyvtárat használó alkalmazást.

Leírás

  1. Egy integer túlcsordulás hiba található a “CSoundFile::ReadWav()” függvényben (src/load_wav.cpp) egyes WAV fájlok feldolgozásakor. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás okozására, amennyiben a megtévesztett felhasználó megnyit egy speciálisan erre a célra készített WAV fájlt.
  2. Határhibák a “CSoundFile::ReadS3M()” függvényen belül (src/load_s3m.cpp) S3M fájlok feldolgozásakor kihasználható verem alapú puffer túlcsordulások előidézésére, amennyiben a megtévesztett felhasználó megnyit egy speciálisan erre a célra készített S3M fájlt.
  3. Egy off-by-one hiba a “CSoundFile::ReadAMS()” függvényen belül (src/load_ams.cpp) kihasználható verem hiba előidézésére, amennyiben a megtévesztett felhasználó megnyit egy speciálisan erre a célra készített AMS fájlt.
  4. Egy off-by-one hiba a “CSoundFile::ReadDSM()” függvényen belül (src/load_dms.cpp) kihasználható verem hiba előidézésére, amennyiben a megtévesztett felhasználó megnyit egy speciálisan erre a célra készített DSM fájlt.
  5. Egy off-by-one hiba a “CSoundFile::ReadAMS2()” függvényen belül (src/load_ams.cpp) kihasználható verem hiba előidézésére, amennyiben a megtévesztett felhasználó megnyit egy speciálisan erre a célra készített AMS fájlt.

A sérülékenységeket a 0.8.8.3-as verzióban jelentették. Más verziók is érintettek lehetnek.

Megoldás

Javítva a GIT repository-ban. Frissítsen a 0.8.8.4-es verzióra, amint elérhetővé válik.