Liferay Portal sérülékenységek

CH azonosító

CH-4622

Angol cím

Liferay Portal Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.03.30.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Liferay
Liferay Portal

Érintett verziók

Liferay Portal 6.x

Összefoglaló

A Liferay Portal olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket kihasználva a rosszindulatú felhasználók bizalmas adatokhoz juthatnak, cross-site scripting (CSS/XSS) és script beszúrásos támadásokat hajthatnak végre, valamint feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

  1. Az XSL Content Portlet-nek átadott bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt fájlok megjelenítésére használnák. Ezt kihasználva tetszőleges XSL és XML fájlok tartalma jeleníthető meg a “file:///” útvonalon.
  2. Bizonyos meghatározatlan bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt visszakerül a felhasználóhoz. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  3. Az üzenőfalon egy új üzenet létrehozása során a címmel átadott bemenet nincs megfelelően ellenőrizve, mielőtt a keresési eredményekben megjelenítésre kerülne. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngésző munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan.
  4. Bizonyos meghatározatlan bemenet nincs megfelelően ellenőrizve mielőtt az XSL Content Portlet felhasználná. Ezt kihasználva tetszőleges JSP kód fecskendezhető be és futtatható.

A sérülékenységeket a 6.0.6. verziónál korábbiakban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra