MantisBT sérülékenységek

CH azonosító

CH-8287

Angol cím

MantisBT "match_type" Cross-Site Scripting Vulnerability

Felfedezés dátuma

2013.01.17.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Mantis BT
N/A

Érintett verziók

MantisBT 1.x

Összefoglaló

A MantisBT két sérülékenysége vált ismertté, amelyeket kihasználva a rosszindulatú felhasználók script beszúrásos (script insertion), illetve a támadók cross-site scripting (XSS/CSS) támadásokat hajthatnak végre.

Leírás

  1. A search.php részére a “match_type” POST paraméternek átadott bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva, mielőtt a felhasználó számára visszaadásra kerülne. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában. A sérülékenységet az 1.2.12 verzióban jelentették, de más kiadások is érintettek lehetnek.
  2. A manage_proj_cat_add.php részére a “name” paraméteren keresztül átadott bemeneti adat nem megfelelően van megtisztítva a core/summary_api.php-ban a felhasználás előtt. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában. A sérülékenység sikeres kihasználásához “Manager” jogosultság szükséges. A sérülékenységet az 1.2.12 verzióban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra