Microsoft Internet Explorer sérülékenységek

CH azonosító

CH-5742

Angol cím

Microsoft Internet Explorer Multiple vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.10.11.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Internet Explorer
Microsoft

Érintett verziók

Microsoft Internet Explorer 6 - 9

Összefoglaló

A Microsoft Internet Explorer olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak a felhasználó rendszerének a feltörésére.

Leírás

 1. Egy Scroll esemény kezelésekor jelentkező felszabadítás utáni használat miatti hiba, kihasználható egy korábban felszabadított objektum hivatkozás feloldására.
 2. Az OLEAuto32.dll egy inicializálatlan objektumhoz történő hozzáférésekor jelentkező hibája kihasználható memória kezelési hiba okozására.
 3. Az Option elem kezelésekor jelentkező felszabadulás utáni használat miatti hiba kihasználható egy korábban felszabadított objektum hivatkozás feloldására.
  Megjegyzés: Ez a sérülékenység nem érinti az Internet Explorer 9. verzióját.
 4. Az OnLoad esemény kezelésekor jelentkező felszabadulás utáni használat miatti hiba kihasználható egy korábban felszabadított objektum hivatkozás feloldására
  Megjegyzés: Ez a sérülékenység csak az Internet Explorer 6. verzióját érinti.
 5. A Jscript9.dll egy inicializálatlan objektumhoz történő hozzáférésekor jelentkező hibája kihasználható memória kezelési hiba okozására.
  Megjegyzés: Ez a sérülékenység csak az Internet Explorer 9. verzióját érinti.
 6. A Select elem kezelésében egy inicializálatlan objektumhoz történő hozzáférésekor jelentkező hiba kihasználható memória kezelési hiba okozására.
  Megjegyzés: A sérülékenység csak az Internet Explorer 8. verzióját érinti.
 7. A Body elem kezelésekor jelentkező felszabadítás utáni használat miatti hiba kihasználható egy korábban felszabadított objektum hivatkozás feloldására.
 8. Egy bizonyos objektumok kezelésekor jelentkező hiba kihasználható a virtuális függvénytábla (virtual function table) tartalmának megváltoztatására.

A sérülékenységek sikeres kihasználása tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat