Microsoft Internet Explorer többszörös sérülékenység

CH azonosító

CH-1

Felfedezés dátuma

2004.02.16.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Internet Explorer
Microsoft

Érintett verziók

Microsoft Internet Explorer 5.01 SP2 - SP4, 5.5 SP2, 6, 6 SP1

Összefoglaló

A Microsoft Internet Explorer (IE) több sérülékenységet tartalmaz, melyek közül a legsúlyosabb lehetővé teszi, hogy a távoli támadó tetszőleges kódot futtasson le azzal a jogosultsággal, mellyel a felhasználó az Internet Explorert futtatja.

Leírás

A Microsoft Internet Explorer (IE) több sérülékenységet tartalmaz. Az egyes sérülékenységről részletesebb információ található az egyedi sérülékenységi jegyzékekben. Az Internet Exploreren kívül, bármelyik alkalmazás, amelyik az IE HTML megjelenítő motorját használja a HTML dokumentumok értelmezéséhez, támadási felületet jelenthet.

  1. Az Internet Explorer nem ellenőrzi megfelelően a Travel Logban tárolt URL-ek scriptjeinek forrását. Ezt kihasználva egy támadó más biztonsági tartománynak megfelelően futtathat scripteket. Amennyiben a scriptet a Local Machine Zone (Helyi számítógép) biztonsági zónában futtatja, tetszőleges kódot hajthat végre az Internet Explorert futtató felhasználó jogosultságával.
  2. Az Internet Explorer dynamic HTML (DHTML) egéreseményekkel elérhető, hogy az ablakok egy biztonsági tartományból egy másikba, pl. Local Machine Zone (Helyi számítógép), másoljanak objektumokat. Ezt kihasználva egy támadó tetszőleges állományokat hozhat létre a helyi rendszeren. Ezek káros kódot tartalmazhatnak, amit valamilyen más úton futtatni lehet.
  3. Az Internet Explorer nem helyesen jeleníti meg a HTML dokumentumok helyét. Egy támadó ezt a kihasználva, ráveheti a felhasználót érzékeny információk felfedésére.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat