Microsoft Internet Explorer többszörös sérülékenysége

CH azonosító

CH-1649

Felfedezés dátuma

2008.10.14.

Súlyosság

Kritikus

Érintett rendszerek

Internet Explorer
Microsoft

Érintett verziók

Microsoft Internet Explorer 5.01 SP4, 6, 6 SP1, 7

Összefoglaló

A Microsoft Windows és az Internet Explorer több sérülékenységét azonosították, melyet kihasználva távoli támadók érzékeny információkat szerezhetnek meg vagy feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

A Microsoft Windows és az Internet Explorer több sérülékenységét azonosították, melyet kihasználva távoli támadók érzékeny információkat szerezhetnek meg vagy feltörhetik a sérülékeny rendszert.

  1. Az első sérülékenységet az okozza, hogy a böngésző helytelenül értelmezi a scriptek eredetét, mikor beállítja a Window hely objektumott, amelyet a támadók kihasználhatnak, hogy hozzáférjenek a böngésző ablakához egy másik tartományban vagy Internet Explorer zónában, valamint tetszőleges kód futtatására.

    Bővebb információ:
    FrSIRT ADV-2008-1940

  2. A második sérülékenységet az okozza, hogy a böngésző helytelenül értelmezi a scriptek eredetét, mikor bizonyos HTML elemeket kezel. A sérülékenység kihasználható tetszőleges kód futtatására vagy cross-domain scripting támadások végrehajtására.
  3. A harmadik sérülékenységet az okozza, hogy a böngésző helytelenül értelmezi a scriptek eredetét, mikor bizonyos eseményeket kezel. Ezt a támadók kihasználhatják, hogy hozzáférjenek a böngésző ablakához egy másik tartományban vagy Internet Explorer zónában, valamint tetszőleges kód futtatására.
  4. A negyedik sérülékenységet az okozza, hogy a böngésző helytelenül értelmezi a scriptek eredetét. Ezt a támadók kihasználhatják a cookie-k vagy más adatok egy másik biztonsági zónából vagy tartományban történő olvasására.
  5. Az ötödik sérülékenységet egy memória hiba okozza, mikor a böngésző megkísérel egy objektumhoz hozzáférni, amelyet még nem inicializáltak vagy már töröltek. A sérülékenységet kihasználva a támadók tetszőleges kódot futtathatnak.
  6. Az hatodik sérülékenységet egy memória hiba okozza, mikor a böngésző kezdő érték nélküli memóriához próbál hozzáférni, miközben bizonyos HTML objektumokat dolgoz fel. A sérülékenységet kihasználva a támadók tetszőleges kódot futtathatnak egy rosszindulatú weblapon keresztül.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat