Microsoft Office XP Word sérülékenységek

CH azonosító

CH-3757

Angol cím

Microsoft Office XP Word Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2010.10.11.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Microsoft
Office XP
Word

Érintett verziók

Microsoft Office XP
Microsoft Word 2002

Összefoglaló

A Microsoft Word 2002 olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva a támadók feltörhetik a felhasználó sérülékeny rendszerét.

Leírás

 1. Egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzésekor előforduló hiba kezdőérték nélküli pointer használatát eredményezheti.
 2. Egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzésekor történő nem megfelelő határellenőrzés kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 3. Egy speciálisan erre a célra készített Word fájlban, bizonyos index értékek kezelésekor előforduló hiba kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 4. Bizonyos visszatérési értékek kezelésekor előforduló hiba, amikor egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzése történik, kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 5. A könyvjelzők kezelésekor előforduló hiba, amikor egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzése történik, kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 6. Bizonyos pointerek kezelésekor előforduló hiba, amikor egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzése történik, kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 7. Bizonyos rekordok kezelésekor előforduló hiba, amikor egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzése történik, kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás okozására.
 8. Bizonyos indexek kezelésekor előforduló hiba, amikor egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzése történik, kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 9. Egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzésekor előforduló hiba kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 10. Bizonyos nem megfelelően megformázott rekordok kezelésekor előforduló hiba, amikor egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzése történik, kihasználható a memória tartalmának megváltoztatására.
 11. Egy speciálisan erre a célra készített Word fájl elemzésekor előforduló határhiba kihasználható verem alapú puffer túlcsordulás okozására.

A sérülékenységek sikeres kihasználása tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat