Microsoft Windows Help és Support Center URL feldolgozás sérülékenység

CH azonosító

CH-3327

Felfedezés dátuma

2010.06.10.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Microsoft
Windows Server 2003
Windows XP

Érintett verziók

Microsoft Windows Server 2003 SP2, x64 SP2, ItaniumSP2
Microsoft Windows XP SP2 - SP3, x64 SP2

Összefoglaló

A Microsoft Windows egy olyan sérülékenységét fedezték fel, amelyet a támadók kihasználhatnak a felhasználói rendszerek feltörésére.

Leírás

A Microsoft Windows egy olyan sérülékenységét fedezték fel, amelyet a támadók kihasználhatnak a felhasználói rendszerek feltörésére.

A sérülékenységet a Microsoft Windows Help and Support Center (helpctr.exe) “MPC::HTML::UrlUnescapeW()” függvényének az URL-ekből való kilépés során fellépő hibája okozza. Ez kihasználható a korlátozások megkerülésére, melyek általában “-FromHCP” parancs sor paramétereiben kerülnek beállításra, így tetszőleges súgó dokumentumok tölthetők be.

A sikeres kiaknázás tetszőleges parancs lefuttatását teszi lehetővé, a sysinfomain.htm súgó dokumentum használatához kapcsolódó bemenet érvényesítési hibán keresztül, egy speciálisan erre a célra elkészített “hcp://” URL megnyitásakor.

A sérülékenységet a teljesen javított, Windows Media Player 9 és Internet Explorer 8 programokat használó Windows XP SP3 rendszereken igazolták. A Windows Server 2003 is érintett a jelentések szerint.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat