Mozilla Firefox és Thunderbird sérülékenységek

CH azonosító

CH-5387

Angol cím

Mozilla Firefox / Thunderbird Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.08.16.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Firefox
Mozilla
Thunderbird

Érintett verziók

Mozilla Firefox 3.6.0 - 3.6.19
Mozilla Thunderbird 3.1.0 - 3.1.11

Összefoglaló

A Mozilla Firefox és Thunderbird olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak bizonyos biztonsági korlátozások megkerülésére, bizalmas információk felfedésére és a sérülékeny rendszer feltörésére.

Leírás

 1. Néhány nem részletezett hiba kihasználható memória kezelési hiba okozására. Jelenleg nem áll rendelkezésre több információ.
 2. Egy hiba található a “SVGTextElement.getCharNumAtPosition()” függvényben.
  További információ:
  CERT-Hungary CH-5386 5. pont
 3.  Az eseménykezelő kódban található hiba kihasználható chrome jogosultságokkal történő tetszőleges JavaScript kód futtatására.
 4. Egy felszabadítás utáni használatból eredő (use-after-free) hiba a “.appendChild()” metódus kezelése közben, amikor bizonyos objektumokat importál, kihasználható egy érvényetelen mutató felszabadítására.
 5. Egy fül (tab) elem tartalom területre dobásakor jelentkező hiba kihasználható tetszőleges kód futtatására chrome jogosultságokkal.
 6. A “ThinkPadSensor::Startup()” függvény nem biztonságos módon tölti be a könyvtárakat, ami kihasználható tetszőleges könyvtár betöltésére, amennyiben a megtévesztett felhasználó megnyit egy speciálisan erre a célra készített fájlt egy távoli WebDAV vagy SMB megosztáson.
 7. A “RegExp.input()”függvény kezelésekor jelentkező hiba kihasználható adatok beolvasására más tartományokból.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra