Mozilla Firefox sérülékenységek

CH azonosító

CH-2991

Felfedezés dátuma

2010.03.23.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Firefox
Mozilla

Érintett verziók

Mozilla Firefox 3.x

Összefoglaló

A Mozilla Firefox sérülékenységeit jelentették, amelyet támadók kihasználhatnak egyes biztonsági korlátozások megkerülésére, bizalmas információ megszerzésére vagy felhasználói rendszerek feltörésére.

Leírás

A Mozilla Firefox sérülékenységeit jelentették, amelyet támadók kihasználhatnak egyes biztonsági korlátozások megkerülésére, bizalmas információ megszerzésére vagy felhasználói rendszerek feltörésére.

 1. A WOFF karakterkészlet feldolgozásakor fellépő egész típusú túlcsordulási hiba kihasználható halom alapú (heap-based) puffer túlcsordulás előidézésére és tetszőleges kód futtatására, ha a weboldalba ágyazott WOFF karakterkészletnek túl hosszú az “origLen” mezője.
 2. Felszabadítás utáni használatból eredő hiba “multipart/x-mixed-replace” képek kezelésekor kihasználható tetszőleges kód futtatására.
 3. A “window.location” JavaScript objektum kivitelezési hibája kihasználható pluginok hozzáférési korlátozásainak megkerülésére és különböző domain és helyi rendszer adatok felfedésére.
 4. A böngészőmotor több hibája kihasználható memória kezelési hiba előidézésére és tetszőleges kód futtatására.
 5. Az “addEventListener()” és “setTimeout()” eljárások kivitelezési hibája kihasználható keretből vagy ablakból származó (cross-origin) billentyű leütések megszerzésére.
 6. A biztonsági ellenőrzések megvalósításában a képek előtöltésekor fellépő hiba kihasználható meghatározott protokollok esetében jogosultsághoz kötött műveletek egyes bővítmények általi végrehajtására.
 7. A XUL dokumentumokban használt stíluslapok hibája kihasználható a XUL gyorsítótár módosítására és a böngésző stílus attribútumainak megváltoztatására.
 8. Az asszinkron Authorization Prompt hibája kihasználható más domain HTTP hitelesítő tanúsítványainak megszerzésére.
 9. A böngésző motor több hibáját kihasználva módosíthatóa a memória tartalma és tetszőleges kód hajtható végre.
 10. A XUL fa ““-hoz csatolt “
 11. A “window.navigator.plugins” objektum kivitelezési hibáját kihasználva tetszőleges kód futtatható.
 12. A böngészővel kapcsolatos egér kattintások és “fogd és vidd” műveletek kezelésekor kezelésekor jelentkező hibát kihasználva tetszőleges script kód hajtható végre “chrome” jogosultsággal.
 13. Egy sebezhetőség oka a TLS protokoll munkamenet újraegyeztetéskor jelentkező hibája.
 14. Az XML dokumentumok feldolgozásakor jelentkező hibát kihasználva korlátozott erőforrásokhoz lehet hozzáférni és meg lehet kerülni böngésző és a telepített kiegészítők biztonsági előírásait.

  Megjegyzés: Ez javítja a “mailt.” URI-ra iránytó “src” címkével rendelkező képek hibáját is, amik így meg tudtak hívni egy külső levelező alkalmazást.
  Note: This also fixes a problem with image “src” tags pointing to resources

A sebezhetőségek a 3.6.2. előtti verziókat érintik.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra