Mozilla Thunderbird sérülékenységek

CH azonosító

CH-3244

Felfedezés dátuma

2010.06.22.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Mozilla
Thunderbird

Érintett verziók

Mozilla Thunderbird 3.x

Összefoglaló

A Mozilla Thunderbird olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket a támadók kihasználva feltörhetik a felhasználó rendszerét.

Leírás

A Mozilla Thunderbird olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket a támadók kihasználva feltörhetik a felhasználó rendszerét.

 1. A sérülékenységet egy felszabadítás utáni használatból eredő hiba okozza, amikor a DOM csomópontokat mozgatnak dokumentumok között. Ez kihasználható egy speciálisan erre a célra készített weboldal segítségével.
 2. A böngésző motor több hibáját kihasználva memória kezelési hiba okozható és tetszőleges kód futtatható.
 3. A multipart/x-mixed-replace erőforrások kezelésének hibáját kihasználva memória kezelési hiba okozható és tetszőleges kód futtatható.

  Ez a sérülékenység csak a 3.5.x verziót érinti.

 4. A Javascript motor több hibáját kihasználva memória kezelési hiba okozható és tetszőleges kód futtatható.

  Ezek a hibák csak a 3.6.x verziót érinti.

  Az “nsGenericDOMDataNode::SetTextInternal” bizonyos DOM csomópontok szöveges értékeinek kezelésekor fellépő egész szám túlcsordulási hibáját kihasználva halom túlcsordulás okozható túlságosan nagy karakterláncok használatával.

 5. Az XSLT csomópont rendező rutin egész szám túlcsordulási hibája kihasználható puffer túlcsordulás okozására és tetszőleges kód futtatására egy túlságosan nagy szöveges értéket tartalmazó csomópont segítségével.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra