MyBB sérülékenységek

CH azonosító

CH-9032

Angol cím

MyBB Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2013.04.22.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

MyBB
MyBB Group

Érintett verziók

MyBB (korábban MyBulletinBoard) 1.x

Összefoglaló

A MyBB több sérülékenységét jelentették, amelyek közül egynek ismeretlen hatása van, illetve amit kihasználva a rosszindulatú felhasználók megkerülhetnek egyes biztonsági szabályokat, és a támadók cross-site scripting (XSS/CSS) támadásokat indíthatnak.

Leírás

  1. Az alkalmazás nem ellenőrzi megfelelően a jogosultságokat a fórumok esetén, ha a “View only own threads” flag engedélyezve van. Ezt kihasználva egyébként nem hozzáférhető fórumokat is meg lehet tekinteni.
  2. A debug page részére átadott bizonyos bemeneti adatok nem megfelelően vannak megtisztítva a felhasználónak történő visszaadás előtt. Ezt kihasználva tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjének munkamenetében az érintett oldal vonatkozásában.
  3. Bizonyos nem részletezett bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva felhasználás előtt a modcp.php-ban. További információ jelenleg nem elérhető.
  4. Bizonyos nem részletezett bemeneti adat nincs megfelelően megtisztítva felhasználás előtt a calendar.php-ban. További információ jelenleg nem elérhető.

A sérülékenységeket az 1.6.10 előtti verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra