Novell GroupWise sérülékenységek

CH azonosító

CH-5634

Angol cím

Novell GroupWise Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.09.26.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

GroupWise
Novell

Érintett verziók

Novell GroupWise 8.x

Összefoglaló

A Novell GroupWise több sérülékenységét jelentették, amelyeket kihasználva a rosszindulatú felhasználók script beszúrásos támadásokat hajthatnak végre, szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) okozhatnak vagy feltörhetik a sérülékeny rendszert, a támadók pedig feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

 1. A gwwww1.dll NgwiCalVTimeZoneBody::ParseSelf() függvényének egész kerekítési hibája, ami a GroupWise Internet Agent-ben jelentkezik a VCALENDAR adatstruktúra “TZNAME” komponensének elemzésekor, kihasználható halom túlcsordulás okozására egy speciálisan kialakított, túl hosszú “TZNAME” értéket tartalmazó, e-mail üzenettel.
  A sérülékenység kihasználásával tetszőleges kód futtatható.
 2. A GroupWise Internet Agent-ben (gwia.exe), bizonyos .css erőforrásokra irányuló kérések kezelésekor jelentkező határhiba kihasználható korlátozott verem túlcsordulás előidézésére egy speciálisan kialakított, a 9850-es TCP portra küldött túl hosszú, HTTP kéréssel.
  A sérülékenység kihasználása érvényes hozzáférést igényel a szolgáltatáshoz.
 3. A címjegyzékbe új szervezet felvételnél a “Directory.Item.name” paraméter, kapcsolattartó felvételnél a “Directory.Item.displayName” paraméter, erőforrás felvételnél a “Directory.Item.name” paraméter értéke nincs megfelelően megtisztítva a WebAccess komponensben, mielőtt a felhasználó számára megjelenítésre kerülne. Ez kihasználható tetszőleges HTML és script kód futtatására a felhasználó böngészőjének munkamenetében, az érintett oldallal kapcsolatosan, a káros tartalom megtekintésekor.
 4. A GroupWise Internet Agent-ben jelentkező nem részletezett hiba kihasználható a szolgáltatás összeomlasztására speciálisan kialakított adattal.
 5. A GroupWise Internet Agent, a VCALENDAR üzenetek “weekday calendar recurrence” (RRULE) változójának feldolgozásakor jelentkező, nem részletezett hibája tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.
 6. A GroupWise Internet Agent, a VCALENDAR üzenetek “weekly calendar recurrence” (RRULE) változójának feldolgozásakor jelentkező, nem részletezett hibája tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.
 7. A GroupWise Internet Agent, a VCALENDAR üzenetek “yearly calendar recurrence” (RRULE) változójának feldolgozásakor jelentkező, nem részletezett hibája tetszőleges kód futtatását teszi lehetővé.
 8. A szoftver tartalmazza az Oracle “Outside In” technology egy sérülékeny verzióját a különböző tipusú csatolmányok megtekintéséhez.

  További információ az alábbi hivatkozásokon található:
  CERT Hungary CH-4788

  CERT Hungary CH-5216

A sérülékenységeket a 8.0.2 HP2 verzióban jelentették. További kiadások is érintettek lehetnek.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra

Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-2868 – Barracuda Email Security Gateway sérülékenysége
CVE-2023-1424 – Mitsubishi Electric Corporation MELSEC iQ-F szériájú CPU sérülékenysége
CVE-2023-33236 – MXsecurity sérülékenysége
CVE-2020-36694 – Linux Kernel sérülékenysége
CVE-2023-33250 – Linux Kernel Release Candidate 1 sérülékenysége
CVE-2023-2706 – OTP Login Woocommerce & Gravity Forms WordPress bővítmény sérülékenysége
CVE-2023-2499 – WordPress RegistrationMagic beépülő modul sérülékenysége
CVE-2023-32314 – vm2 sandbox sérülékenysége
CVE-2023-32313 – vm2 sandbox sérülékenysége
CVE-2023-0812 – Active Directory Integration / LDAP Integration Wordpress plugin sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »