Novell Identity Manager cross-site scripting sérülékenysége

CH azonosító

CH-3278

Felfedezés dátuma

2010.07.04.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Identity Manager
Novell

Érintett verziók

Novell Identity Manager 3.x

Összefoglaló

Több sérülékenységet találtak a Novell Identity Manager-ben, amelyeket kihasználva a támadók cross-site scripting (XSS) támadást hajthatnak végre.

Leírás

  1. A ForgotPassword.jsp-nek átadott paraméter nincs megfelelően megtisztítva mielőtt visszakerülne a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  2. A forgotUser.do egy nem ismertetett paraméterének átadott adat nincs megfelelően megtisztítva mielőtt visszakerülne a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.
  3. Egy nem részletezett Portlet egy ismeretlen paraméterének átadott adat nincs megfelelően megtisztítva mielőtt visszakerülne a felhasználóhoz. Ezt kihasználva, tetszőleges HTML és script kódot lehet futtatni a felhasználó böngészőjében, az érintett oldal vonatkozásában.

A sérülékenységeket az Identity Manager Roles Based Provisioning Module 3.7.0 (User Application 3.7.0), Field Patch 370C előtti kiadásaiban találták.

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat