Novell iPrint Client sérülékenységek

CH azonosító

CH-5003

Angol cím

Novell iPrint Client Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2011.06.06.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Novell
iPrint Client

Érintett verziók

Novell iPrint Client 5.x

Összefoglaló

A Novell iPrint Client több sérülékenységét is jelentették, amelyeket a támadók kihasználhatnak a felhasználó sérülékeny rendszerének feltörésére.

Leírás

  1. A nipplib.dll -ben határhibát okoz az “uri” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  2. A nipplib.dll -ben határhibát okoz a “profile-time” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  3. A nipplib.dll -ben határhibát okoz a “profile-name” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  4. A nipplib.dll -ben határhibát okoz a “file-date-time” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  5. A nipplib.dll -ben határhibát okoz a “driver-version” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  6. A nipplib.dll -ben határhibát okoz a “core-package” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  7. A nipplib.dll -ben határhibát okoz a “client-file-name” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható halom alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  8. A nipplib.dll -ben határhibát okoz az “iprint-client-config-info” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható egy verem alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  9. A nipplib.dll -ben határhibát okoz az “op-printer-list-all-jobs” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható egy verem alapú puffer túlcsordulás előidézésére.
  10. A nipplib.dll -ben határhibát okoz a cookie-hoz társított “op-printer-list-all-jobs” paraméter a “printer-url” paraméteren kereszül történő feldolgozása. Ez kihasználható egy verem alapú puffer túlcsordulás előidézésére.

A sérülékenységek sikeres kihasználása tetszőleges kód futtatását teszik lehetővé.

A sérülékenységeket az 5.64 verziót megelőzőekben jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra