op5 Monitor sérülékenységek

CH azonosító

CH-9204

Angol cím

op5 Monitor Multiple Security Issues

Felfedezés dátuma

2013.05.14.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Monitor
op5

Érintett verziók

op5 Monitor 6.x

Összefoglaló

Az op5 Monitor olyan sérülékenységeit jelentették, amelyeket kihasználva a rosszindulatú felhasználók bizalmas információkat szerezhetnek, illetve módosíthatnak egyes adatokat.

Leírás

  1. A Ninja komponensben a csoportjogosultságok kezelése során fellépő hiba kihasználható bizonyos információk kiszivárogtatására más, egyébként nem hozzáférhető szerverekről.
  2. A Nacoma komponensben található “view all hosts” jogosultság kezelése során fellépő hiba kihasználható bizonyos hostokkal kapcsolatos információk módosítására.
  3. A Ninja komponensben a “Hostgroup Summary” vagy “Servicegroup Summary” oldalak hozzáférése során fellépő hiba kihasználható például a hostok vagy szolgáltatási csoportok teljes listájának kiszivárogtatásához.
  4. A Ninja komponensben a hostcsoportok megtekintésekor fellépő hiba kihasználható a nem hozzáférhető hostnevek kiszivárogtatásához.
  5. Az alkalmazás nem megfelelő módon korlátozza a hozzáférést a webroot-ban lévő /logs könyvtár tartalmához. Ez kihasználható a napló tartalmának kiszivárogtatásához.

A sérülékenységeket a 6.1.0 előtti verziókban jelentették.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra