Opera sérülékenységek

CH azonosító

CH-7031

Angol cím

Opera Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.06.13.

Súlyosság

Alacsony

Érintett rendszerek

Opera
Opera Software

Érintett verziók

Opera 11.x

Összefoglaló

Az Opera olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket a támadók kihasználhatnak hamisítás támadások kezdeményezésére és bizonyos biztonsági szabályok megkerülésére.

Leírás

  1. A tulajdonságok kis ablakban történő megjelenítésekor jelentkező hiba kihasználható tetszőleges kód futtatására, amennyiben a felhasználó begépel egy meghatározott billentyű sorozatot.
  2. Az felugró ablakok megjelenítésekor jelentkező hiba kihasználható tetszőleges script kód futtatására, amennyiben a felhasználó meghatározott események sorozatát hajtja végre.
  3. A JSON erőforrások kezelésekor jelentkező hiba kihasználható a cross-domain házirend korlátozás megkerülésére és bizonyos információk más oldalak részére történő felfedésére.
  4. Egy nem részletezett hiba kihasználható tetszőleges tartalom megjelenítésére, miközben a címsorban egy megbízható weboldal URL-je látható.
  5. Az oldalak betöltésének kezelésekor jelentkező hiba kihasználható tetszőleges tartalom megjelenítésére, miközben a címsorban egy megbízható weboldal URL-je látható.

Megoldás

Frissítsen a legújabb verzióra