Oracle Java sérülékenységek

CH azonosító

CH-9443

Angol cím

Oracle Java Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2013.06.18.

Súlyosság

Magas

Érintett rendszerek

Java JDK
Java JRE
Oracle

Érintett verziók

Oracle Java JDK 1.5.x / 5.x
Oracle Java JDK 1.7.x / 7.x
Oracle Java JRE 1.7.x / 7.x
Sun Java JDK 1.6.x / 6.x
Sun Java JRE 1.5.x / 5.x
Sun Java JRE 1.6.x / 6.x

Összefoglaló

Az Oracle Java olyan sérülékenységei váltak ismertté, amelyeket kihasználva a rosszindulatú, helyi felhasználók bizalmas információkat és emelt szintű jogosultságot szerezhetnek, illetve a támadók hamisításos (spoofing) támadásokat hajthatnak végre, bizalmas információkat szerezhetnek meg, módosíthatnak bizonyos adatokat, szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő, és feltörhetik a sérülékeny rendszert.

Leírás

 1. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 2. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 3. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 4. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 5. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 6. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 7. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 8. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 9. A kliens telepítés AWT komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 10. A kliens telepítés Deployment komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 11. A kliens telepítés Deployment komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 12. A kliens telepítés AWT komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 13. A kliens telepítés Deployment komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 14. A kliens telepítés Serviceability komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 15. A kliens telepítés Serviceability komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 16. A kliens telepítés Serviceability komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 17. A kliens telepítés Serviceability komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 18. A kliens és szerver telepítés Libraries komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva tetszőleges kódot lehet végrehajtani.
 19. A kliens és szerver telepítés Install komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva a helyi felhasználók emelt szintű jogosultságokat szerezhetnek.
 20. A kliens és szerver telepítés Libraries komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva bizalmas információkat lehet szerezni, illetve szolgáltatás megtagadást előidézni.
 21. A kliens telepítés JDBC komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni, illetve módosítani egyes adatokat.
 22. A kliens telepítés Libraries komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva bizalmas információkat lehet szerezni, illetve módosítani egyes adatokat.
 23. A kliens telepítés AWT komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel szolgáltatás megtagadást lehet előidézni.
 24. A kliens telepítés CORBA komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel szolgáltatás megtagadást lehet előidézni.
 25. A kliens telepítés Deployment komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 26. A kliens telepítés Deployment komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel módosítani lehet egyes adatokat.
 27. A kliens telepítés Deployment komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel módosítani lehet egyes adatokat.
 28. A kliens és szerver telepítés JMX komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva módosítani lehet egyes adatokat.
 29. A kliens és szerver telepítés JMX komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel módosítani lehet egyes adatokat.
 30. A kliens telepítés Libraries komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 31. A kliens telepítés Libraries komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 32. A kliens telepítés Libraries komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 33. A kliens telepítés Networking komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 34. A kliens telepítés Serialization komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel szolgáltatás lehet előidézni.
 35. A kliens telepítés Serialization komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 36. A kliens telepítés Serviceability komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 37. A kliens telepítés Libraries komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva nem megbízható Java Web Start alkalmazással és nem megbízható Java appletekkel bizalmas információkat lehet szerezni.
 38. A Javadoc tool-lal generált dokumentumoknak URL-en keresztül átadott bizonyos bemeneti adatok nem megfelelően vannak megtisztítva mielőtt frame-ekben adatok megjelenítésére felhasználásra kerülnének. Ezt kihasználva tetszőleges tartalmat lehet megjeleníteni a felhasználó számára, ha az rákattint egy speciálisan elkészített hivatkozásra.
 39. A kliens és szerver telepítés Networking komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva emelt szintű jogosultságokat lehet szerezni.
 40. A kliens telepítés 2D komponensének egy nem részletezett hibáját kihasználva a helyi felhasználók bizalmas információkat szerezhetnek, illetve módosíthatnak egyes adatokat.

A sérülékenységek a következő termékekben találhatók:

* JDK and JRE 7 Update 21 és korábbi verziók
* JDK and JRE 6 Update 45 és korábbi verziók
* JDK and JRE 5 Update 45 és korábbi verziók

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat

Legfrissebb sérülékenységek
CVE-2023-4863 – Google Chrome sérülékenysége
CVE-2023-40186 – FreeRDP sérülékenysége
CVE-2023-20890 – VMware Aria Operations For Networks sérülékenysége
CVE-2023-34039 – VMware Aria Operations for Networks sérülékenysége
CVE-2023-23770 – Motorola MBTS Site Controller sérülékenysége
CVE-2023-38388 – JupiterX Core Premium WordPress Plugin sérülékenysége
CVE-2023-38831 – RARLabs WinRAR sérülékenysége
CVE-2023-38035 – Ivanti Sentry sérülékenysége
CVE-2023-20212 – ClamAV sérülékenysége
CVE-2023-36847 – Juniper Networks Junos OS sérülékenysége
Tovább a sérülékenységekhez »