Oracle SPARC Enterprise M Series OpenSSL sérülékenységek

CH azonosító

CH-7645

Angol cím

Oracle SPARC Enterprise M Series OpenSSL Multiple Vulnerabilities

Felfedezés dátuma

2012.09.25.

Súlyosság

Közepes

Érintett rendszerek

Oracle
Sun SPARC Enterprise Server M Series

Érintett verziók

Sun SPARC Enterprise Server M Series

Összefoglaló

Az Oracle SPARC Enterprise M Series-ben lévő OpenSSL több ismeretlen hatású illetve olyan sérülékenységét jelentették, amelyeket kihasználva a támadók hamisításos támadást indíthatnak, megkerülhetnek egyes biztonsági intézkedéseket vagy szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) idézhetnek elő.

Leírás

  1. Egyes OpenSSL függvények nem tudják megfelelően ellenőrizni az “EVP_VerifyFinal()” függvény visszatérési értékét, amikor a DSA és ECDSA kulcsokat szignatúráját hitelesítik. Ezt kihasználva meg lehet kerülni a szignatúra ellenőrzést, speciálisan összeállított tanúsítvány lánc szignatúra küldésével a kliensnek. A sérülékenység kihasználásának feltétele, hogy a szerver DSA vagy ECDSA kulcsot használó tanúsítványt használjon.
  2. A “BMPString” vagy “UniversalString” string-ek kiírása közben az “ASN1_STRING_print_ex()” függvényben jelentkező hibát kihasználva érvénytelen memória területhez lehet hozzáférni, így szolgáltatás megtagadást (DoS – Denial of Service) lehet előidézni egy hibásan kódolt string hosszúsággal, amikor például a tanúsítvány tartalmát nyomtatják ki.

A további sérülékenységekről az alábbi hivatkozásokon található bővebb információ:
CERT-Hungary CH-2626 2. pont
CERT-Hungary CH-4010

Megoldás

Telepítse a javítócsomagokat